Zwartz is een fabrikant van composieten | Zwartz

Zwartz

Volg ons via: 

Zwartz

Postadres:
Postbus 312
7570 AH Oldenzaal

Bezoekadres:
Münsterstraat 5
7575 ED Oldenzaal

Telefoon S.I. Zwartz BV: (+31) (0)541 51 28 43
Telefoon Zwartz Laminating-Converting BV: (+31) (0)54135 82 31
Fax (+31) (0)541 52 01 53
info@zwartz.nl

Routebeschrijving ?

Volg ons via: 

Fabrikant composieten

Composieten zijn vezels gecombineerd met hars. De vezels en harsen komen in veel soorten voor, waardoor met composieten een tal van combinaties mogelijk is. Veel gebruikte combinaties zijn carbonvezels en glasvezels in combinatie met epoxy en polyester.

Fabrikant composieten

Composietmateriaal vindt zijn toepassing in diverse sectoren:

  • Transportsector
  • Maritieme omgeving
  • Bouw
  • Elektronica-industrie
  • Chemische industrie

Diverse sectoren

In de transportsector heeft het veel voordelen, zoals gewichtsreductie en duurzaamheid. Hierbij kunt u denken aan autobumpers of vliegtuigvleugels. Ook in de maritieme omgeving is het materiaal tegenwoordig populair. Schepen en jachten schieten dankzij composieten soepel door het water. In de bouw bewijst composiet zichzelf door de gunstige materiaaleigenschappen. Die eigenschappen zijn de hoge stijfheid gecombineerd met hoge treksterktes. Dakkapellen, kunstwerken en bruggen worden er namelijk uit gemaakt. In de elektronica-industrie wordt het materiaal toegepast dankzij zijn isolerende eigenschappen. De chemische industrie maakt gebruik van de chemisch resistente eigenschappen in bijvoorbeeld buizen of leidingen.

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen maken diverse sectoren gebruik van composieten. Iedere sector die een afweging maakt tussen gewicht, materiaaleigenschappen en duurzaamheid, komt uit op kunststof composieten.

Materiaaleigenschappen

Constructies uit composieten kennen een grote verscheidenheid. Ook de verwerkingstechnieken zijn erg divers. Dit heeft met de verschillende verschijningsvormen van het materiaal te maken: de vezels en de hars. Anders dan bij metalen, stelt de constructeur zelf zijn materiaal samen. Hiermee legt hij ook voor een deel de complexiteit, de kwaliteit en de kosten van het product vast. De materiaalkeuze is dus een belangrijk deel van het ontwerpproces. Dit kan ook niet los worden gezien van de vormgeving, productie en mechanische eigenschappen. Hier wordt ingegaan op de eigenschappen van vezels en hars.

Voordelen composieten

  • Licht in gewicht
  • Sterk en stijf
  • Vormvast
  • Duurzaam
  • Flexibel

Mechanische voordelen

De hoge sterkte en stijfheid zorgen ervoor dat composieten andere materialen als staal, aluminium en titanium kunnen vervangen. Ook het feit dat composiet een anisotroop materiaal is, maakt het uniek. In tegenstelling tot metalen, variëren mechanische eigenschappen van composiet in verschillende richtingen. De mechanische eigenschappen zijn daarentegen in alle richtingen gelijk. Hierdoor kunnen composieten voor een groot scala aan toepassingen worden gebruikt, met opvallende resultaten.

Specifieke producten

Naast de mechanische voordelen kennen composieten ook andere opmerkelijke eigenschappen. Zo zijn de materialen chemisch resistent en blijft de temperatuur stabiel. Bovendien is het materiaal corrosievrij en röntgen doorlaatbaar. Door het gebruik van composiet materialen worden dus specifieke producten ontworpen met gerichte toepassingsmogelijkheden. Door deze eigenschappen biedt het gebruik van composiet tal van mogelijkheden.

Bent u benieuwd naar ons als fabrikant van composieten en wilt u hier meer informatie over hebben? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op.