In het assortiment van Zwartz vindt u jute weefsel met diverse mogelijkheden | Zwartz

Zwartz

Volg ons via: 

Zwartz

Postadres:
Postbus 312
7570 AH Oldenzaal

Bezoekadres:
Münsterstraat 5
7575 ED Oldenzaal

Telefoon S.I. Zwartz BV: (+31) (0)541 51 28 43
Telefoon Zwartz Laminating-Converting BV: (+31) (0)54135 82 31
Fax (+31) (0)541 52 01 53
info@zwartz.nl

Routebeschrijving ?

Volg ons via: 

Jute weefsel

Jute weefsel wordt gebruikt voor zowel technische als decoratieve toepassingen. Het heeft verschillende structuren en daarom weven wij jutedoek voor de meest uiteenlopende toepassingen.

Jute weefsel

Sinds 1860 weven wij jutedoek voor diverse toepassingen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de doekconstructie, breedte en opmaak. Daarnaast kunnen wij in eigen huis ook verschillende finishes aanbrengen. Hierbij kunt u denken aan de volgende mogelijkheden:

  • Verven
  • Brandwerend maken
  • Stijven
  • Behandelen met zachtmakers

Wij bieden u graag een oplossing aan die helemaal op uw situatie is afgestemd. Wij weven ook verschillende kwaliteiten jutedoek voor decoratief gebruik. Dit zijn de Decojute collecties en wij verven deze bovendien in een tiental kleuren.

Jute weefsel laat zich gemakkelijk vervormen. Het garen is tevens eenvoudig te verschuiven. Het heeft een visnetachtig uiterlijk met de natuurlijke jute kleur en is zeer doorzichtig. Hierdoor is het geschikt voor decoratieve afscheidingen die niet geheel moeten afschermen. Het is eenvoudig in stroken te knippen.

Wat is jute?

Jute is één van de oudste verpakkingsmaterialen. Vroeger werd het veel gebruikt voor het verpakken van onder andere aardappelen en cacao. Het is gemaakt van een natuurlijke grondstof: vezels van de jute plant. Het is een sterk en duurzaam materiaal dat uitstekend ventileert en vocht absorbeert. De structuur van jute weefsel draagt daardoor bij aan het behouden van de kwaliteit van het verpakte product. Daarom wordt het tot op de dag van vandaag toegepast vanwege deze unieke combinatie van eigenschappen.

De oogst van jute

Jute is na katoen de tweede natuurlijke vezel wereldwijd. Voor de teelt van jute is er weinig water, bemesting en pesticiden nodig. Dit maakt jute tot één van de meest milieuvriendelijke vezels. De wortelknollen worden als brandstof gebruikt, de bladeren als spinazie en in gedroogde vorm als thee. Van de bast van de stengels wordt de jutevezel gewonnen. Hiermee gaat de teelt van jute niet ten koste van voedselproductie, maar levert deze meerdere grondstoffen op. De oogst van jute gebeurt handmatig met een sikkel. Dit is zeer arbeidsintensief, maar hierdoor hebben wel veel mensen werk en dus inkomsten. Na de oogst worden de stengels gebundeld en op hopen gelegd. Vervolgens worden de deels gedroogde bundels in schoven opgesteld om verder te drogen en in de zon te bleken.

Zwartz

Sinds 1835 is Zwartz al bezig in de Twentse textielindustrie. Wij zijn daarmee één van Nederlands oudste textielfabrieken. We hebben veel geïnvesteerd in nieuwe machines en technieken en dit hebben we allemaal op eigen kracht gedaan. Onze huidige succesvolle groei is onder andere te danken aan een gezonde formule in combinatie met een bewuste keus voor diversificatie. Ons huidige pand is voorzien van allerlei nieuwe snufjes op het gebied van productieruimten, klimaatcontrole en logistiek. Hiermee vertrouwen wij erop een nog betere service aan onze klanten te kunnen bieden.

Voor meer informatie over ons of het jute weefsel kunt u altijd contact met ons opnemen.