Zwartz is een textiel weverij met ervaring in diverse markten | Zwartz

Zwartz

Volg ons via: 

Zwartz

Postadres:
Postbus 312
7570 AH Oldenzaal

Bezoekadres:
Münsterstraat 5
7575 ED Oldenzaal

Telefoon S.I. Zwartz BV: (+31) (0)541 51 28 43
Telefoon Zwartz Laminating-Converting BV: (+31) (0)54135 82 31
Fax (+31) (0)541 52 01 53
info@zwartz.nl

Routebeschrijving ?

Volg ons via: 

Textiel weverij

Zwartz is een textiel weverij met meer dan 25 jaar ervaring. Als textiel- en kunststofonderneming produceren wij uiteenlopende producten voor diverse business to business markten.

Textiel weverij

Samen met onze klanten ontwikkelen wij als textiel weverij de meest optimale combinaties. Dit kan op contractbasis of door materialen zelf in te kopen. Door deze diversiteit worden verschillende marktsegmenten door ons beleverd:

  • Home
  •  Decoratie
  • Bescherming
  •  Poetsdoeken
  •  Gaaslappen
  • Composieten

Speciale wensen betreffende de opmaak kunnen tevens door ons worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld overrollen, snijden, keuren, verpakken en nabewerking. Er zijn bij ons veel mogelijke materialen en producten die wij kunnen lamineren en coaten.

Weven

Bij weven worden lengte- en breedtedraden door elkaar gevlochten. De lengtedraden zijn naast elkaar op de kettingboom gerold. Deze lengtedraden worden ook wel ketting of schering genoemd. De kettingboom ligt achterin het weefgetouw. Het breedtegaren, de inslag, is op een klos gespoeld. Tijdens het weven worden de kettingdraden afwisselend omhoog en omlaag getrokken. Elke keer wordt de spoel of het grijpertje met het inslaggaren tussen deze draden heen geschoten. Wij kunnen weven van 3 cm breedte tot 520 cm breedte.

Diverse motieven

Door in een bepaald patroon de kettingdraden op te tillen of te laten vallen, ontstaan ingeweven motieven. Het eenvoudigste patroon wordt gevormd door linnenbinding, platbinding, effen- of snelbinding. Hiervoor gaat de inslagdraad afwisselend over een kettingdraad en onder een kettingdraad. De tweede inslag werkt vervolgens tegenovergesteld aan de eerste. Bij meer ingewikkelde patronen gaat de inslagdraad over twee of meer kettingdraden in één keer. Combinaties van deze bindingen zijn ook mogelijk.

Textiel weverij Zwartz

Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring als textiel- en kunststofonderneming. Sinds 1835 produceren wij zelfs al uiteenlopende producten voor diverse business to business markten. Onze productgroepen zijn erg breed en u kunt bij ons terecht voor diverse producten en markten. Wij zorgen er altijd voor dat de meest optimale combinaties worden ontwikkeld. Verschillende marktsegmenten worden door ons beleverd, zoals sport, home, medisch, technisch en automotive. Heeft u speciale wensen wat betreft de opmaak? Ook dit kunnen wij voor u uitvoeren. Diverse mogelijke materialen en producten kunnen wij voor u lamineren en coaten.

Wilt u meer weten over onze textiel weverij? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag over onze onderneming en werkwijze.