Fabrikant poetsdoek

Wij fabriceren custom made geweven poetsdoeken voor industriële toepassingen. Er zijn diverse opties, zoals het inweven van strepen of het gebruiken van verschillende kleuren. U kunt altijd eens vrijblijvend informeren naar wat wij als fabrikant van een poetsdoek voor u kunnen doen.

Fabrikant poetsdoek

Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring als textiel- en kunststofonderneming. Sinds 1835 produceren wij zelfs al uiteenlopende producten voor diverse business to business markten. Onze productgroepen zijn erg breed en u kunt bij ons terecht voor diverse producten en markten. Als fabrikant van een poetsdoek zorgen wij er altijd voor dat de meest optimale combinaties worden ontwikkeld. Verschillende marktsegmenten worden door ons beleverd, zoals sport, home, medisch, technisch en automotive. Heeft u speciale wensen wat betreft de opmaak? Ook dit kunnen wij voor u uitvoeren. Diverse mogelijke materialen en producten kunnen wij voor u lamineren en coaten.

Lamineer- en coating technieken

Onze diverse machines hebben ieder een maximale werkbreedte van 250 centimeter. Hierdoor zijn wij in staat om een grote verscheidenheid aan lamineer- en coatingwensen te vervullen. We beschikken over drie verschillende lamineer- en coating technieken. Met de bandkalander, hotmeltmachine en de vlakbed machine kunnen wij uw opdracht optimaal verwerken. Door deze state-of-the-art technieken zijn wij in staat om diverse materialen en lijmsoorten te verwerken. Materialen kunnen zowel van rol naar rol, van rol naar plaat als van plaat naar plaat worden verwerkt.

Weven

Bij weven worden lengte- en breedtedraden door elkaar gevlochten. De lengtedraden zijn naast elkaar op de kettingboom gerold. Deze lengtedraden worden ook wel ketting of schering genoemd. De kettingboom ligt achterin het weefgetouw. Het breedtegaren, de inslag, is op een klos gespoeld. Tijdens het weven worden de kettingdraden afwisselend omhoog en omlaag getrokken. Elke keer wordt de spoel of het grijpertje met het inslaggaren tussen deze draden heen geschoten.

Diverse motieven

Door in een bepaald patroon de kettingdraden op te tillen of te laten vallen, ontstaan ingeweven motieven. Het eenvoudigste patroon wordt gevormd door linnenbinding, platbinding, effen- of snelbinding. Hiervoor gaat de inslagdraad afwisselend over een kettingdraad en onder een kettingdraad. De tweede inslag werkt vervolgens tegenovergesteld aan de eerste. Bij meer ingewikkelde patronen gaat de inslagdraad over twee of meer kettingdraden in één keer. Combinaties van deze bindingen zijn ook mogelijk.

Fabrikant in diverse segmenten

Samen met onze klanten ontwikkelen wij de meest optimale combinaties. Dit kan op contractbasis of door materialen zelf in te kopen. Door deze diversiteit worden verschillende marktsegmenten door ons beleverd:

  • Home
  • Medisch
  • Bescherming
  • Technisch
  • Automotive
  • Composieten

Speciale wensen betreffende opmaak kunnen tevens door ons worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld overrollen, snijden, keuren, verpakken en nabewerking. Er zijn bij ons veel mogelijke materialen en producten die wij kunnen lamineren en coaten.