Lamineren textiel

Bij het lamineren van textiel worden er lagen textiel op elkaar gehecht. Gelijke of verschillende materialen kunnen worden samengevoegd om een product te verkrijgen met gunstige materiaaleigenschappen. Hot melt lamineren is bijvoorbeeld een techniek om meerdere lagen door een thermoplastische medium aan elkaar te hechten.

Lamineren textiel

Onze diverse machines voor het lamineren van textiel hebben ieder een maximale werkbreedte van 250 centimeter. Hierdoor zijn wij in staat om een grote verscheidenheid aan lamineer- en coatingwensen te vervullen. We beschikken over drie verschillende lamineer- en coating technieken. Met de bandkalander, hotmeltmachine en de vlakbed machine kunnen wij uw opdracht optimaal verwerken. Door deze state-of-the-art technieken zijn wij in staat om diverse materialen en lijmsoorten te verwerken. Materialen kunnen zowel van rol naar rol, van rol naar plaat als van plaat naar plaat worden verwerkt.

Textiel en meer

Naast het lamineren van textiel, ontwikkelen wij ook samen met onze klanten de meest optimale combinaties in andere industrieën. Dit kan op contractbasis of door zelf materialen in te kopen. Door deze diversiteit worden verschillende marktsegmenten door ons beleverd: home, medisch, bescherming, technisch, automotive en composieten. Speciale wensen betreffende opmaak kunnen tevens door ons worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld overrollen, snijden, keuren, verpakken en nabewerking. Er zijn bij ons veel mogelijke materialen en producten die wij kunnen lamineren en coaten.

Technisch textiel

Technisch textiel is een korte benaming voor een zeer groot gebied van materialen en toepassingen. Feitelijk is het textiel met eigenschappen of weerstanden die hoger liggen dan die van gewone gebreide of geweven stoffen. Voorbeelden van technisch textiel zijn:

  • Vlamvertragend textiel
  • Bio-afbreekbare nonwoven
  • Gebreide en gelamineerde stoffen

Voordelen lamineren

Een groot voordeel van lamineren van textiel is dat het in veel situaties kan worden gebruikt. Hierbij kunnen producten van verschillende groottes worden gemaakt. Gelamineerde materialen kunnen verschillende eigenschappen bezitten. Dit is afhankelijk van de gebruikte materialen in het laminaat. Hoofdzakelijk veroorzaakt het een laag, die duurzaam, beschermend en harder is zonder klimaatinvloeden of andere speciale behandelingen. Wanneer het is aangebracht met een transparante folie, worden de kleuren bovendien dieper en helderder. Daarnaast wordt het contrast ook verhoogd. De meeste materialen die worden gebruikt voor het lamineren zijn milieuvriendelijk en kunnen worden gerecycled, wanneer de lagen van elkaar kunnen worden gescheiden.

Lamineren textiel bij Zwartz

Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring als textiel- en kunststofonderneming. Sinds 1835 produceren wij zelfs al uiteenlopende producten voor diverse business to business markten. Onze productgroepen zijn erg breed en u kunt bij ons terecht voor diverse producten en markten. Wij zorgen er altijd voor dat de meest optimale combinaties worden ontwikkeld. Verschillende marktsegmenten worden door ons beleverd, zoals sport, home, medisch, technisch en automotive. Heeft u speciale wensen wat betreft de opmaak? Ook dit kunnen wij voor u uitvoeren. Diverse mogelijke materialen en producten kunnen wij voor u lamineren en coaten.

Voor het lamineren van textiel bent u bij Zwartz aan het juiste adres. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.