Lamineren veiligheidskleding

Bij het lamineren van veiligheidskleding worden er lagen textiel op elkaar gehecht. Gelijke of verschillende materialen kunnen worden samengevoegd om een product te verkrijgen met gunstige materiaaleigenschappen. Hot melt lamineren is bijvoorbeeld een techniek om meerdere lagen door een thermoplastische medium aan elkaar te hechten.

Lamineren veiligheidskleding

Onze diverse machines voor het lamineren van veiligheidskleding hebben ieder een maximale werkbreedte van 250 centimeter. Hierdoor zijn wij in staat om een grote verscheidenheid aan lamineer- en coatingwensen te vervullen. We beschikken over drie verschillende lamineer- en coating technieken. Met de bandkalander, hotmeltmachine en de vlakbed machine kunnen wij uw opdracht optimaal verwerken. Door deze state-of-the-art technieken zijn wij in staat om diverse materialen en lijmsoorten te verwerken. Materialen kunnen zowel van rol naar rol, van rol naar plaat als van plaat naar plaat worden verwerkt.

Verschillende industrieën

Naast het lamineren van veiligheidskleding, ontwikkelen wij ook samen met onze klanten de meest optimale combinaties in andere industrieën. Dit kan op contractbasis of door materialen zelf in te kopen. Door deze diversiteit worden verschillende marktsegmenten door ons beleverd: home, medisch, bescherming, technisch, automotive en composieten. Speciale wensen betreffende opmaak kunnen tevens door ons worden uitgevoerd.

  • Overrollen
  • Snijden
  • Keuren
  • Verpakken
  • Nabewerking

Er zijn bij ons bovendien veel mogelijke materialen en producten die wij kunnen lamineren en coaten.

Duurzaamheid

Binnen onze samenleving worden tegenwoordig termen als duurzaamheid, bewustwording en groen denken steeds meer gebruikt. De vraag naar producten die rekening houden met de toekomstige generaties en het milieu wordt dan ook steeds groter. Wij zijn hiervan op de hoogte en zijn daarom de ideale partner om interessante producten te ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid. Door ons uitgebreide netwerk zijn wij in staat om milieuvriendelijke en afbreekbare materialen en lijm soorten te ontwikkelen.

Cradle-to-Cradle concept

Tevens is het mogelijk om op basis van het Cradle-to-Cradle concept producten te ontwikkelen. Dit concept draait erom dat afval voedsel is. Alle gebruikte materialen zouden na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Hierbij zou geen kwaliteitsverlies mogen zijn en alle restproducten moeten hergebruikt kunnen worden of milieuneutraal zijn.

Lamineren veiligheidskleding bij Zwartz

Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring als textiel- en kunststofonderneming. Sinds 1835 produceren wij zelfs al uiteenlopende producten voor diverse business to business markten. Onze productgroepen zijn erg breed en u kunt bij ons terecht voor diverse producten en markten. Wij zorgen er altijd voor dat de meest optimale combinaties worden ontwikkeld. Verschillende marktsegmenten worden door ons beleverd, zoals sport, home, medisch, technisch en automotive. Heeft u speciale wensen wat betreft de opmaak? Ook dit kunnen wij voor u uitvoeren. Diverse mogelijke materialen en producten kunnen wij voor u lamineren en coaten.

Voor meer informatie over het lamineren van veiligheidskleding kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.