Optinop

Optinop is een enkelzijdige antislip matrasonderlegger. Het is een gedeponeerde naam waaronder wij onze antislip matrasbeschermers verkopen.

Optinop

De Optinop is een polyester matrasbeschermer die aan de onderkant is voorzien van duizenden onverslijtbare nopjes. Dit maakt het een enkelzijdige antislip matrasonderlegger. Het zorgt ervoor dat de matras niet schuift. De Optinop is stofvrij, heeft een grote luchtdoorlaatbaarheid en is wasbaar op 60 graden.

Voordelen

Met deze matrasbeschermer verlengt u de levensduur van de matras. Door de hoogwaardige kunststof antislip noppen voorkomt u dat uw matras gaat schuiven. De Optinop is herkenbaar doordat de noppen hoger zijn dan de noppen van andere imitaties. Ook is de kwaliteit kunststof beduidend hoger. De noppen zijn hierdoor erg slijtvast, wat belangrijk is bij verstelbare bedbodems. Door deze hogere antislipnopjes vindt er ook een ventilatie plaats onder de noppen. Dit voorkomt dat er een vochtprobleem ontstaat dat zich kenmerkt door zwarte strepen op de matras waar de latten van de bodem zitten.

Overige matrasonderleggers

Naast de Optinop kunt u bij ons bovendien terecht voor andere matrasonderleggers:

  • Ezo
  • Boxtinop
  • Ferro
  • Moltons

Ezo is een viltdek dat bestaat uit tenminste 85% jute en kan onder elke matras op elk type bed worden gebruikt. De beschermer is gebiesd en voorzien van een mooie witte afdeklaag. Het is stofvrij, eenvoudig, probleemloos en toch heeft het een zeer grote ventilatie, omdat er geen folie in verwerkt is.

Boxtinop en Ferro

Boxtinop is een dubbelzijdige antislip matrasonderlegger. Deze is ontwikkeld om het schuiven van de matras op een boxspring tegen te gaan. Het materiaal is aan beide kanten voorzien van antislippuntjes. Hiermee zijn hoofd- en voetenborden niet meer nodig om uw matras op de plaats te houden. Zelfs bij verstelbare bedden niet. Tevens is de Boxtinop geschikt om onder dekmatrassen te leggen. Hij is standaard te verkrijgen in drie afmetingen: 60 x 170 centimeter, 100 x 170 centimeter en 140 x 170 centimeter. De Ferro is een brandvertragende matrasonderlegger. Brandvertragend textiel wordt namelijk steeds belangrijker. Vooral voor de scheepvaart,- hotel- en recreatie-industrie. De Ferro voldoet aan de norm EN ISO 12952 en is wasbaar op 60 graden.

Waarom een matrasbeschermer?

Een matrasbeschermer wordt gebruik tussen de matras en de bedbodem. Hierdoor wordt de matras beschermt tegen slijtage ten gevolge van wrijving met de bedbodem. Een matrasbeschermer is vocht- en luchtdoorlatend en het voorkomt condensvorming tussen de matras en bedbodem. Het heeft een antislipwerking, waardoor de matras minder schuift over de bedbodem. Met een matrasbeschermer haalt u het maximale uit een matras. Het helpt u tevens om de levensduur van het matras te verlengen. Het houdt de matras in goede staat en voorkomt dat er vocht- en vuil indringing plaatsvindt.

Voor meer informatie over de Optinop of onze andere matrasbeschermers kunt u altijd contact met ons opnemen.