Professioneel lamineren

Professioneel lamineren is een verbindingstechniek om meerdere lagen van gelijke of verschillende materialen aan elkaar te verbinden.

Professioneel lamineren

Samen met onze klanten ontwikkelen wij de meest optimale combinaties. Dit kan op contractbasis of door materialen zelf in te kopen. Door deze diversiteit worden verschillende marktsegmenten door ons beleverd. De mogelijke materialen die wij kunnen lamineren en coaten behoren tot de volgende categorieën:

Speciale wensen wat betreft de opmaak kunnen tevens door ons worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld overrollen, snijden, keuren, verpakken en nabewerking. Er zijn bij ons veel mogelijke materialen en producten die wij kunnen lamineren en coaten.

Hometech

Op het gebied van interieur zijn er veel mogelijkheden om te lamineren. Hierbij kunt u denken aan raamdecoratie en stof voor buitentoepassingen. U kunt bij ons ook terecht voor diverse interieurtoepassingen, zoals het lamineren van textiel op een papieren nonwoven voor behang. Ook voor het lamineren van een black-out, een aluminiumfolie en een lakfolie op textiel is Zwartz graag uw partner.

Sporttech en tectech

Door gebruik te maken van ademende membranen, worden laminaten ontwikkeld voor diverse sporttoepassingen. Deze zijn achteraf bedrukt en eventueel waterdicht. Wij zijn tevens in staat om materialen, zoals vilt, te lamineren zonder dat het materiaal wordt platgedrukt. Het materiaal blijft dan zijn dikte behouden met een goede hechting van het substraat.

Professioneel lamineren door Zwartz

Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring als textiel- en kunststofonderneming. Sinds 1835 produceren wij zelfs al uiteenlopende producten voor diverse business to business markten. Onze productgroepen zijn erg breed en u kunt bij ons terecht voor diverse producten en markten. Wij zorgen er altijd voor dat de meest optimale combinaties worden ontwikkeld. Verschillende marktsegmenten worden door ons beleverd, zoals sport, home, medisch, technisch en automotive. Heeft u speciale wensen wat betreft de opmaak? Ook dit kunnen wij voor u uitvoeren. Diverse mogelijke materialen en producten kunnen wij voor u lamineren en coaten.

Duurzaamheid

Binnen onze samenleving worden tegenwoordig termen als duurzaamheid, bewustwording en groen denken steeds meer gebruikt. De vraag naar producten die rekening houden met de toekomstige generaties en het milieu wordt dan ook steeds groter. Wij zijn hiervan op de hoogte en zijn daarom de ideale partner om interessante producten te ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid. Door ons uitgebreide netwerk zijn wij in staat om milieuvriendelijke en afbreekbare materialen en lijm soorten te ontwikkelen.

Cradle-to-Cradle concept

Tevens is het mogelijk om op basis van het Cradle-to-Cradle concept producten te ontwikkelen. Dit concept draait erom dat afval voedsel is. Alle gebruikte materialen zouden na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Hierbij zou geen kwaliteitsverlies mogen zijn en alle restproducten moeten hergebruikt kunnen worden of milieuneutraal zijn.

Voor meer informatie over ons of onze werkwijze kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.