Sizopreg

De afgelopen tijd wordt er veel gesproken over duurzaamheid. Onder andere in de vorm van Cradle to Cradle. Naar aanleiding van diverse discussies is de ontwikkeling en introductie ontstaan van een revolutionair nieuw plaatmateriaal: Sizopreg. Dit is een materiaal met unieke eigenschappen en het betekent een doorbraak op het gebied van schone, emissieloze en decoratieve plaatmaterialen voor het gebruik in de bouw en interieurbranche.

Sizopreg

Sizopreg is een composiet van jute en bio-plastics. Het is een met natuurweefsel versterkte bio-kunstof, oftewel een bio-composiet. Het is gemaakt van hoogwaardig polylacticacid (PLA). Voor de productie hiervan worden suikers met behulp van bacteriën omgezet in melkzuur, waaruit vervolgens het polymeer wordt gemaakt. Het polymeer waaruit Sizopreg bestaat, vindt zijn oorsprong in de teelt van suikerriet en maakt gebruik van Cradle-to-Cradle gecertificeerde PLA. De decoratieve plaatmaterialen van Sizopreg zijn dimensionaal stabiel in het gangbare toepassingsgebied, maar blijven daarnaast ook uitstekend vervormbaar in het hogere temperatuurbereik. Koud is het veerkrachtig en goed buigzaam.

Cradle-to-Cradle concept

Beide ingrediënten van Sizopreg zijn gebaseerd op hernieuwbare natuurlijke materialen. De PLA wordt gemaakt uit niet genetisch gemodificeerde suikerriet en is Cradle-to-Cradle gecertificeerd. Sizopreg is potentieel goed te recyclen, zowel in door warmte gescheiden vorm als ook vermalen tot vezel. Bij Zwartz is het dus mogelijk om op basis van het Cradle-to-Cradle concept producten te ontwikkelen. Dit concept draait erom dat afval voedsel is. Alle gebruikte materialen zouden na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Hierbij zou geen kwaliteitsverlies mogen zijn en alle restproducten moeten hergebruikt kunnen worden of milieuneutraal zijn.

Voordelen Sizopreg

  • Temperatuursbereik van -30 tot 80 graden
  • Thermisch vervormbaar
  • Biologisch afbreekbaar
  • Het proces is Cradle-to-Cradle

Sizopreg van Zwartz

Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring als textiel- en kunststofonderneming. Sinds 1835 produceren wij zelfs al uiteenlopende producten voor diverse business to business markten. Onze productgroepen zijn erg breed en u kunt bij ons terecht voor diverse producten en markten. Wij zorgen er altijd voor dat de meest optimale combinaties worden ontwikkeld. Verschillende marktsegmenten worden door ons beleverd, zoals sport, home, medisch, technisch en automotive. Heeft u speciale wensen wat betreft de opmaak? Ook dit kunnen wij voor u uitvoeren. Diverse mogelijke materialen en producten kunnen wij voor u lamineren en coaten.

Meer informatie over Sizopreg

Bent u benieuwd naar Sizopreg en wilt u hier meer informatie over hebben? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Met passie vertellen wij u over ons uitgebreide assortiment. Ook wanneer u ergens nog vragen over heeft kunt u altijd bij ons terecht.